Haptotherapie & coaching

Haptotherapie


We worden als voelers geboren maar de meeste van ons worden tot denkers gemaakt. Denken en doen kunnen we goed het voelen raakt ondergeschikt. We zijn vergeten hoe we moeten luisteren naar de signalen van ons lichaam.

We leren vooral te luisteren naar wat de omgeving van ons wil. We passen ons aan. We lossen moeilijkheden op met logisch nadenken, jezelf wegcijferen en ‘gewoon’ door te gaan.

Haptotherapie kan je leren om het contact met je lichaam te herstellen en evenwicht te brengen tussen voelen, denken en doen.

Naast praten wordt er gewerkt met Belevingsgerichte oefeningen en aanraking. Zo kan je aan den lijve ervaren wat verschillenden situaties met je doen. Via de aanraking kan je weer in contact komen met de gevoelens die in het lichaam opgeslagen zijn.

De Haptotherapie geeft je inzicht in de manier waarop je omgaat met problemen en klachten en laat je voelen welke patronen en overtuigingen je met je meedraagt. Als je jezelf daar meer bewust van wordt krijg je meer mogelijkheden om op situaties te reageren. Door te leren luisteren naar je lijf kom je dichter bij jezelf.


Coaching

Naast Haptotherapeut ben ik ook coach bij Yuwork. Hier begeleid ik mensen naar werk en op het werk. Wellicht is het mogelijk om via je werkgever een traject aan te vragen of, als je een uitkering hebt, via het UWV een traject in te gaan. Neem gerust contact op dan onderzoeken we de mogelijkheden.